Information om Punkkilive

Syftet med Punkkilive

Syftet med Punkkilive är att samla in värdefull data för Åbo universitet som används i undersökningar om utbredningen av fästingar i Finland. För att möjliggöra en så omfattande och aktuell kartläggning som möjligt av förekomsten av fästingar bjuder vi in alla med i talkot.

Du kan enkelt lägga till dina fästingobservationer direkt på kartan med några klickningar. Fästingkartan uppdateras dagligen i takt med de observationer som anmälts till appen. Tack för att du hjälper oss med att samla in viktig information. Så här främjar du forskningen kring fästingar!

Om du på kartan vill se utbredningen av fästingar år 2015, kan du göra det på Åbo universitets webbplats.

I samarbete

Punkkilive är en kartapp som Åbo universitet och Pfizer har utvecklat i samarbete. Forskarna kan med hjälp av de observationer av fästingar som medborgarna meddelat kartlägga spridningen av fästingar i Finland.

Problem med Punkkilive?

Om du märker några tekniska problem eller andra problem med Punkkilive kan du rapportera dem via e-post till support@punkkilive.fi. I ditt meddelande ange gärna vilken enhet och webbläsare du använt då problemet uppstått. Vi är också glada att få utvecklingsförslag. Observera att e-postmeddelanden inte besvaras.